Meteen naar de inhoud

Olijfbomen gesponsord voor een olijfgaard in naam van Rayan

  • door
Olijfbomen

Olijfbomen in olijfgaard Rayan

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: het jongetje Rayan dat in Marokko in een put was gevallen. Ondanks het harde werk om hem er heelhuids uit te krijgen, was het verdrietig genoeg te laat voor hem.

Heel toevallig kwam ik langs de Facebook pagina van Plant een Olijfboom. Zij planten olijfbomen in Palestina, om zo de Palestijnen te helpen.

De connectie met de olijfboom

‘Palestijnen voelen op veel verschillende manieren – biologisch, cultureel en religieus – een connectie met de olijfboom. In de loop van de tijd is de olijfboom een symbool geworden van vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Voor de Palestijnen is daar een specifieke betekenis bijgekomen. De olijfboom is een symbool geworden voor de verbondenheid met het land. Sinds de Israëlische bezetting is het symbool steeds belangrijker geworden.’

Vandaag heb ik een olijfboom in naam van Your Daily Sunshine en 1 in naam van mezelf en mijn man, welke op een speciale olijfgaard geplant zullen worden in de naam van Rayan. Zo helpen we niet alleen de mensen in Palestina, maar steunen we ook de familie van Rayan. Ook een olijfboom doneren of meer weten? Je leest hier meer over deze actie.

‘Hopelijk brengen deze olijfbomen verlichting voor Rayan en zijn familie, evenals voor een familie in Palestina.’

 

Foto: instagram van Plant een olijfboom

 

Volg je YDS al op de socials?

INSTAGRAM LOGO facebook logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Your Daily Sunshine